Tussen de komkommers!

Mijn man is eigenaar van Kwekerij Joost Matijsen, een glastuinbouwbedrijf waar men komkommers kweekt, oogst en verpakt. Voor kinderen is dat een echte belevenis en daarom bieden wij twee educatieve en leuke programma’s van 2 uur:

  • Ko de Komkommerplant, een voorstelling voor peuters en kleuters. Op de kwekerij speelt Clown Li de voorstelling “Ko de komkommerplant is ziek”. Samen met de kinderen gaan we op zoek naar wat Ko nodig heeft om beter te worden en te kunnen groeien, zodat hij komkommers kan maken. Na de voorstelling mogen de kinderen de kas in om de komkommerplanten in het echt te zien.
  • Beleef en proef het in de kas, een project voor de midden- en bovenbouw van de basisschool. De kinderen krijgen een rondleiding door de kwekerij om te leren hoe het proces van komkommers kweken, oogsten, sorteren en inpakken werkt. Als afsluiten maken de kinderen een lekkere salade van komkommer.

Tussendoor is er ruimte voor (speel)pauze.

Ik wil een voorstelling boeken

Bel mij vandaag nog

Iets doen voor een ander in de maatschappij

Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om iets voor een ander te doen, maar hoe? Samen met Limattivo gaan ze op zoek naar het antwoord: een voorstelling of belevingstheater spelen! Dit project is geschikt voor kleinere klassen en voor zowel peuters en kleuters als basisschoolleerlingen.

Het project begint met een aantal gastlessen over achterliggende thema’s, zoals “oude liedjes in de huiskamer” en alle aspecten van belevingstheater. Samen zetten we een leuke voorstelling op die de kinderen dan kunnen spelen (op school of op locatie) voor bijvoorbeeld een woongroep of afdeling op een verpleeghuis of verstandelijk gehandicapten. Zo brengen we op een interactieve manier twee werelden samen.

Kinderen leren in dit project samenwerken, komen in aanraking met andere doelgroepen en zien alle facetten van het theater. Van het decor tot de uitnodigingen versturen tot een voorstelling spelen, voor elk kind is er wat te doen. Het is ook mogelijk om basisschoolleerlingen een voorstelling te laten spelen voor peuters en kleuters.